Zevende rit: we rijden eerst met de bus naar de overkant van dit onmetelijke national park, en keren dan terug met de fiets voor een rit in lijn naar Albert Lake.

We rijden vandaag voor rekening van V-Design (Zele, Dirk Van der Slycken). Eén van die Zeelse bedrijven die al sinds jaar en dag bestaan want een voortzetting van Alno keukens. Keukens, badkamers en dressings, standaarduitvoeringen of op maat. Topbedrijf én topkerel !

De ziekenboeg meldt zich behoorlijk vol deze ochtend: dr. Jan heeft naast de verzorging van enkele BD-teamleden ook nog de zorg gekregen voor een Nederlandse moeder en haar twee tienerkinderen-met-koorts. De man lost het allemaal op met zijn kenmerkend flegma en onverstoorbaarheid (lees: heroes).

Over de rit kunnen we kort zijn: een copy van gisteren maar dan zonder het zand. Een kort gevecht van Marc met een solitaire mannetjes olifant en een slalom van Dr. Jan tussen twee andere olifanten kleuren de rit. Een wist-je-datje krijgt u er vandaag van ons bovenop: doodsoorzaak n° 7 in Oeganda zijn vallende kokosnoten…

Om drie uur ’s middags draaien we al de oprit naar Murchison Fort Lodge op, het tempo lag een stuk hoger dan de voorbije dagen maar het hotel beschikt dan ook over een zwembad. Zou dat er iets mee te maken hebben, vragen we ons terzijde af? Anyway, de ‘vrijaf’ (in koerstermen) wordt gewonnen door een V-Design duo.

Morgenavond is het feest, want de laatste avond samen. Maar ook vanavond valt er iets te vieren: Steller Dezes is vandaag precies 26 jaar geleden met Peggy in een gammel huwelijksbootje gestapt. Het bootje werd een schuit, de bemanning is aangegroeid met drie flinke kerels en dat gaan we vieren met heel deze fantastische groep!
Vandaar dat u even moet wijken vandaag, we willen het kort houden.

Howdoei!

Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding