Achtste en laatste rit: Albert Lake – Lira: de te overbruggen afstand bedraagt méér dan 150km, dus we beginnen noodgedwongen met een transfer per bus.

We rijden vandaag voor rekening van Verhofsté Group (Zele, Marc Verhofsté). De absolute top in België betreffende straatmeubilair, fietsenstallingen, overkappingen en allerlei maatconstructies in staal. En met zelfreinigende toiletten weet dit bedrijf mogelijks wel een opening te forceren in Oeganda?

Onze shirts zijn evenwel niet in de bedrijfskleuren van Verhofsté, maar in die van team Devonbosch dat opkomt voor Qhubeka, een Zuid-afrikaanse organisatie die zich tot doel stelt om kinderen uit verafgelegen dorpen een fiets te bezorgen om op die manier naar school te kunnen gaan. En omdat Marc deel uitmaakt van het Devonbosch Cycling team dat in maart deelneemt aan de Cape Epic vond hij het gepast om ons in dit shirt te laten fietsen.

Na een uitgebreid bezoek aan een organisatie van Broederlijk Delen waar men ondermeer magere Oegandese kippen poogt te kruisen met van die dikke Vlaamse vleeskippen om op die manier Oeganaamse kiekens te krijgen die én eieren leggen én van veel vlees zijn voorzien én tegen de hitte kunnen. Afin, de eigenlijke rit start pas om 14.30u, in volle hitte dus. En dat is niet naar de zin van iedereen…

Maar kijk! Soms zitten de weergoden mee… Amper gestart barst een regenbui los om een Vlaams dorp jaloers te maken. Sommigen schuilen, anderen rijden verder, anderen schuilen even en rijden kort nadien weer verder…

Het hoeft geen betoog dat The Boss, buiten het Mira-peloton ook gekend als Filip DV, zich van de regenbui niet veel aantrok en snel weer vertrok, in de regen. Met in zijn spoor (alweer) sterke Kurt, snedige Bernadette en… jawel, Peggy. Ze bleef de hele resterende 25km in het spoor van een ontketende The Boss die Zele voor de allerlaatste rit op het podium wilde krijgen (let wel, het betrof niet echt een wedstrijd, we overdrijven lichtjes).
Maar wàt een prestatie van Peggy, toch?

Uiteindelijk bereikte iedereen de eindmeet, moe, blij maar voldaan.
Hoeft het nog gezegd dat er ’s avonds flink werd gefeest?

Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding