“Een organisatie mag dan perfect geleid worden en uitstekend gemanaged en gemonitored, zonder een degelijke begeleiding on-the-field staat ze echter nergens”.
Het mag misschien een adagio zijn voor Broederlijk Delen of voor Oxfam, doch het geldt evenzeer voor deze reis: we zijn in sterke mate afhankelijk van twee (eigenlijk drie) mensen die deze tour dragen: Koen, Frans en Chris.
Dat zit zo:

Koen is (mede)bedrijfsleider van “El Camino Loco”, een reisorganisatie die onbetreden paden via mountainbike vooral onbetreden wil houden. Géén Alpentrips, géén Hoge Atlas maar bij voorkeur de trails van onbekend Europa (Spanje, Griekenland), Afrika (Oeganda, Burkina Faso) of Zuid-Amerika (Chili, Peru). Deels op maat (bedrijven, organisaties) deels met standaardpakketten op agenda (individuals). En daarbovenop de Broederlijk Delen discoveries. Koen is uit één stuk gehouwen, heeft een kop om Permeke meteen terug aan het schilderen te krijgen en wijkt geen millimeter van zijn principes, behalve ’s avonds na negen.

Frans is een ex-medewerker van Broederlijk Delen, was gedurende meerdere jaren in Oeganda actief en kent dus de regio op zijn duimpje. Frans is de duivel-doet-al voor de groep: waterdrager, bananenhaler, koekjesvinder,… Maar eens de eindmeet in zicht ontpopt hij zich als een échte Tom Boonen: de rug wordt gerecht, de benen gestrekt en wég is hij… op weg naar succes.

Chris is de toeverlaat van de kneusjes in de groep, call him ‘mother Goose’: rijdt consequent als laatste, blijft bij de achterblijvers tot die weer aansluiten en assisseert bij de reparaties. Intussen er over wakend dat het ene woord niet hoger is dan het andere.

Kortom, a perfect match!

Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding