“One banana in the morning and two bananas in the day keep the doctor away. Webalé”. (Vrije vertaling van een Oegandees spreekwoord).

Twee apothekers-uit-Zele ondersteunden ons initiatief: Karlijn Lozie, Frederica De Neve van apotheek Van Huyse. We vertrokken dus met twee mandjes vol ceterizine, iozanazine, esterwelallemolox, moeiterunimezine, dakenekniox, edetnonognigezine,… Want bij ons vertrek hadden we vooral oog voor ziektes en infecties die worden overgebracht door voedsel en insecten, niet zozeer voor valpartijen-door-eigen-lompigheid.

Evenwel, de eerste keer dat we de mandjes dienden aan te spreken was dat eigenlijk voor… wondverband. Inderdaad, bij de oefeningen om-ter-snelst-over-het-stuur-vliegen was FilipV de kampioen van dienst, met alle gevolgen van dien: geschaafde armen, geschaluiterde bovenbenen, geraspte knie. Maar onze ondersteunende apothekers hadden het allemaal voorzien. Dank, Karlijn en Frederica!

Edoch, wonden dienen te worden gezuiverd en verbanden moeten worden aangelegd en dat doet soms pijn. En hier komen onze twee andere heroes op de proppen: Filip en Jan. Jan is naar we aanvankelijk dachten huisarts maar bleek bij nader onderzoek een prof in het UZG inzake Hemathologie, Filip was naar we aanvankelijk dachten verpleger maar bleek nadien productieverantwoordelijke in een voedingsbedrijf.
We live in an ever changing world…

Allen evenwel TOP inzake verzorging.
Heroes, just for some days…

Thanks, girls & guys!

Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding