Tweede rit: Mburo Lake – Mbarara: eigenlijk maken we vandaag een grote lus omheen het Lake Mburo om terug te keren naar Mbarara

We rijden vandaag voor rekening van Garage Volvo Van Kasteren (Dendermonde, Joris Losa). Een begrip in de streek wat Volvo betreft: twee garages waarvan één in Dendermonde en één in Sint-Niklaas. Topservice (wij kunnen het weten, FV – FU – DVH – IVL). We ontvingen ook leuke steun van hen tijdens ons Dance & Music event op 6 oktober. We rijden dus met volle overtuiging!

De tocht is lastig, want na de passage doorheen het park rijden we via allerlei dorpen langs de slechtst denkbare wegen (ja, échte mountainbike tracks) richting Mbarara.

De dorpen ontvangen ons enthousiast: overal wuiven de kindertjes ons na, we geven de hele tijd high-fives en tijdens onze stop worden we regelmatig uitgenodigd om iets te eten of te drinken – wat we wijselijk niet doen, gezien het gevaar op spetterpoep ’s anderendaags.  Marc slaagt er evenwel in om tijdens één van de stops een baby’tje binnen de kortste keren aan het huilen te brengen.

Vervolgens, even verderop, vinden een paar lokale jongelingen het leuk om onze mountainbikes te testen. Ha-ha-ha en hi-hi-hi tot de kerel die de fatbike ‘leent’ van Kris (onze begeleider) niet meer terugkeert. Koen (Camino Loco verantwoordelijke) reageert bliksemsnel en haalt de onverlaat terug met de camionette. Eind goed, al goed! Maar Kris bloosde een korte periode ‘als een stronke wetluuëf’.

Aankomst in Palm World hotel in Mbarara, eindelijk wifi dus we kunnen onze vier dagen achterstand op de blog inhalen, dank aan Luc Bonnaerens.

Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding