Wie zijn wij?

Van links naar rechts

Hilde Wierinck – Kathleen Christiaens – Dirk Van Hecke – Isabel Van Lokeren – Peggy Vlaeminck – Marc Vercammen – Filip De Varé – Filip Verhofsté – Annick De Clopper – Frank Uytterschaut

Onze doelstelling

We willen 15.000 € inzamelen…

De ingezamelde fondsen gaan naar lokale projecten die worden gesteund door Broederlijk Delen.
Om dit doel te bereiken organiseren we in de loop van het jaar een aantal initiatieven die je hier terugvindt bij acties.

Uiteraard kan u ook ons project steunen door gewoon te storten op
Broederlijk Delen BE13 0000 1171 1839 – BIC BPOTBEB1
Mededeling: 300 / 5715 / 05817

En vanzelfsprekend betalen wij onze reiskosten zelf…

fiscale attesten vanaf 40€ worden U toegestuurd door Broederlijk Delen

Onze drijfveren

Peggy & Filip

Peggy: “Ik wilde al heel lang een sportieve uitdaging koppelen aan een doel waarbij ik anderen vooruit kan helpen in het leven.  Bovendien is Afrika voor mij een bestemming waar ik héél erg graag naartoe ga, ik vind het alleen jammer dat het er ginds zo slecht aan toe gaat.  Ik hoop dan ook met deze actie iets te kunnen betekenen voor de mensen ginder die het minder goed hebben dan wij.”

Filip: “Ik hou van uitdagingen, zowel sportieve als niet-sportieve.  Dat vind ik in dit project terug: enerzijds de fietstochten door een vaak onherbergzame streek, en anderzijds proberen om zoveel mogelijk in te zamelen middels allerlei acties. Bovendien deel ik met Peggy de betrokkenheid omtrent Afrika, dus Oeganda is wat mij betreft een logische keuze.”

Marc: “Ik was al een tijdje aan het uitkijken naar een fietsavontuur in Afrika.  Toen ik de beschrijving en beelden van de vorige ‘Dwars door Oeganda’ edities zag, was ik verkocht.   Een sportieve, avontuurlijke reis met de fiets, oa door wildparken, en dan nog gekoppeld aan steunacties voor de lokale bevolking.  Ik ging meteen op zoek of ik nog vrienden kon warm maken om samen met mij dit avontuur in te stappen.  Eerst vroegen ze of ik ”het oud zot” kreeg, maar al snel sprongen er een paar op de kar.”

Kathleen: “Toen Marc me een paar maanden geleden zei dat hij wou gaan fietsen in Oeganda floepte mijn rechterwenkbrauw toch iets hoger dan mijn linker.    We hadden naar mijn mening toch al een mooi deel van de wereld gezien, maar Oeganda stond toch niet meteen op mijn bucket lijstje.   Curieuseneus zijnde begon ik toch even te surfen op het net en toen ik de volgende zin tegenkwam ‘Oeganda is zoals een droom binnenstappen : indrukwekkend, onverwacht en onvergetelijk”, kreeg ik toch al meer zin om in te stappen in dit ongewoon avontuur.  Dat we dit unieke land, samen met 8 toffe vrienden, al fietsend gaan doorkruisen en dat we de plaatselijke bevolking gaan bezoeken en steunen is voor mij een extra motivatie.”

Frank:  “Sinds verschillende jaren heb ik mijn hart verloren aan fietsen en door het feit dat Hilde nu ook de smaak volop te pakken heeft gekregen, was de knoop snel doorgehakt om samen met 4 bevriende koppels in dit avontuur te stappen.”

Hilde: “Des te meer omdat we sinds jaar en dag een petekind sponsoren in Ethiopië via een mooie organisatie, Finado.  Een bezoek aan haar in 2014 heeft ons toen duidelijk gemaakt dat, naast de schoonheid van het Afrikaans continent, armoede er toch een wezenlijk probleem blijft.

“Wat is er dan mooier om samen deze sportieve uitdaging aan te gaan met als doel een bijdrage te leveren aan lokale projecten tegen hongerbestrijding?  En onze motivatie wordt alvast mooi geconcretiseerd door Broederlijk Delen…

http://www.broederlijkdelen.be/nl/campagne-2018-help-honger-de-wereld-uit

Isabel:  “Ook al durf ik mezelf echt wel sportief noemen, mountainbiken stond niet meteen bovenaan mijn lijstje.  Toen Dirk het idee opperde om mee te gaan naar Oeganda was ik echter wel meteen enthousiast, enerzijds omwille van het avontuur en anderzijds wegens het werken voor het goede doel.  Bovendien werken we samen als groep naar de evenementen toe, iets wat ik belangrijk vind.”

Dirk: “Ik ben als de dood voor wilde en gevaarlijke beesten, grote zowel als kleine.  Ik zal mezelf dus echt wel moeten overwinnen om ginder tussen de mieren, schorpioenen en slangen te slapen en overdag allerlei gevaren te trotseren.  Maar goed, het doel heiligt de middelen en in dit geval is dat de honger en ellende de wereld uit helpen. Daarvoor wil ik het wel doen.”

Annick: “Dit project sprak me onmiddellijk aan : al fietsend Afrika verkennen, het directe contact met de lokale bevolking en kunnen meehelpen aan een goed doel. Dit hele avontuur mogen beleven met mijn man en onze vrienden… zalig, daar doe ik het voor !

Filip: “Ik ben al gans mijn leven geëngageerd geweest in verschillende verenigingen (scouts, sportclubs, Roparun,…). Beroepshalve ben ik al een paar keer in Afrika geweest en daardoor weet ik wat voor een prachtig continent dit is, maar heb ik ook de noden ervan gezien. Met dit initiatief kan ik mijn sociaal engagement, mijn passie voor het fietsen en mijn liefde voor Afrika combineren. Ik kijk er naar uit om mijn echtgenote het mooie van Afrika te laten zien en samen met vrienden onze schouders te steken onder het initiatief van Broederlijk Delen in Oeganda.”